HALLONSPÅRETVälkommen att träna och röra på dig i Bankekinds trevliga motionsspår.

Motionsspåret är ca 1800 meter långt, varav 1300 meter med belysning. Lamporna tänds vid skymning och släcks klockan 22:00.
SE KARTA ÖVER HALLONSPÅRET HÄR
Framtid Bankekind och Hallonspårets upprustning
Svinstadsjöns IF vill främja den fysiska och psykiska hälsan i Bankekind. Detta kan göras på många sätt! Utöver våra gruppträningspass i gymnastiksalen erbjuder SIF bland annat tipspromenader, motionslopp, vandringsdag, volleybollplan, tennisplan, skridskobana, bouleplan, midsommarfirande och bakluckeloppis. Tanken är att uppmuntra till rörelse och bidra till glädje och gemenskap i alla åldrar.

Som ett led i detta låg SIF år 2011 i startgroparna för att renovera den elljusslinga som tidigare år (på 70- och 80-talet) funnits luftburen i motionsspåret i Bankekind. Projektet kom att kallas ”Framtid Bankekind”. Många arbetstimmar (både på pappret och fysiskt i spåret) och mycket sponsring senare kunde det nya ”Hallonspåret” invigas hösten 2014 i samband med BANKEKINDSLOPPET. som genomfördes på plats i spåret. Inte bara nedgrävda elljus utmed en cirka 1,3 kilometer lång slinga, utan även ett nytt vindskydd och en nyrenoverad grillplats kunde då invigas.

Den största finansiären till projektet är Leader Folkungaland som bidragit till vår satsning inom ramen för ett EU-finansierat program. Även Linköpings kommun och flera privatpersoner och företag har sponsrat satsningen. Till detta kommer åtskilliga timmar frivillig ideell arbetskraft som främst invånarna i Bankekind själv bidragit med. Tillsammans har vi lyckats åstadkomma ett fint spår med både nytt underlag och nya elljus. Det finns en liten del av slingan kvar att anlägga elljus på (det påverkar dock inte befintligt varv), något som inte rymdes inom ramen för denna satsning. Vi hoppas dock kunna genomföra den satsningen i framtiden.

Alla sponsorer och eldsjälar har fått skyltar med sina namn uppsatta på en tavla vid spårets sydöstra del.


Fortsatt upprustning under 2017
Under 2017 fortsätter vi vår utveckling av Hallonspåret och kommer färdigställa ytterligare en etapp i spåret, nämligen en 500 meter lång sträcka på spårets ”baksida” (befintligt spår där samt ytterligare en sträcka längs med åkern och upp mot Hugos backe). SE KARTA HÄR. På denna sträcka kommer man ut från den täta granskogen, som merparten av övriga spåret går genom, och får möjlighet att njuta av utsikten mot åkrarna, kohagarna och ekarna åt söder. Planen är att kapa lite växtlighet, gräva för att kunna dränera, lägga på nytt bra underlag, markduk och grus på det. På grund av berggrunden kommer vi dock inte anlägga elljus på denna slinga. Tack vare markägare Henrik Karlsson får vi mycket hjälp, inte minst med det maskinella arbetet. Vi är dock beroende av ideell hjälp för att detta ska kunna genomföras.
Klicka här för att se bilder från samarbetsdagen den 10 juni 2017.


Vill du vara med och sponsra satsningen med Hallonspåret?
Eftersom det är förenat med en kostnad att rusta upp spåret är vi tacksamma för alla bidrag vi kan få. Valfritt belopp kan swishas till SIF:s Swish: 123 351 22 82, alternativt sättas in på plusgironummer 81627-2. Vid insättning av 500 kr som privatperson eller 1000 kr som företag, erhålls en sponsor­skylt på den nya sponsortavlan som kommer att installeras under 2017. Ange ”Hallonspåret 2017” och ditt namn på insättningen.

Det går även att sponsra projektet genom att köpa en SIF-produkt; funktions- eller bomulls t-shirt i både vuxen- och barnstorlekar, mössa eller flaska, på exempelvis bakluckeloppisen eller genom att kontakta ordförande Elin Liljeblad Laine.
SIF vill tacka samtliga invånare i Bankekind och övriga som bidragit till att förverkliga detta projekt. Särskilt vill vi rikta vårt varmaste tack till våra största eldsjälar i projektet:
Kristian Petersson, Inge Gustafsson, Jonas Liljegren, Tomas Liljegren med barn, Henrik Karlsson, Hugo Karlsson och Patrik Karlsson.


Share

Comments are closed.